Gefrituurde vis met remoulade
Uitdagend
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de peterselie, de kervel en de dragon en schud ze goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de kruiden fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Wrijf de ansjovisfilet in een vijzel fijn. Meng de gehakte kruiden, de augurkjes, de kappertjes, de mosterd en de ansjovis door de mayonaise.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes Roer het bier met een garde door de bloem. Klop het eiwit met een snuf zout stijf en spatel het rustig door het bloemmengsel. Wentel de blokjes vis in het beslag.
Frituur de blokjes vis portiegewijs in 3-4 minuten goudbruin in de hete olie. Schep de vis uit de olie en laat hem uitlekken op keukenpapier. Serveer de vis met de remoulade.