Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng een grote pan met water aan de kook en kook er de sjalotjes 4 minuten in. Giet af, laat goed uitlekken en verdeel de sjalotjes over een bakplaat samen met de wortels. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster de groenten 20 minuten in de oven.
  2. Klop intussen de granaatappelmelasse met de honing, de jam en het sinaasappelsap door elkaar. Roer de sinaasappelrasp, het komijnzaad en de sumak erdoorheen.
  3. Besprenkel de groenten met de dressing, hussel alles door elkaar en zet de bakplaat 15 minuten terug in de oven. Meng de druivendoor de groenten op de bakplaat en rooster alles nog 5-10 minuten tot de groenten mooi gekaramelliseerd zijn.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Alex Luck Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush