Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie. Snijd de kroppen in kwarten en was de andijvie in ruim koud water. Laat de andijvie goed uitlekken. Blancheer de andijvie 2-3 minuten in kokend water met wat zout. Schep de andijvie in een vergiet en laat hem zeer goed uitlekken.
  2. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de knoflook en het broodkruim goudbruin in. Neem van het vuur en meng de citroenschil erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Dep de andijvie zeer goed droog en leg de andijvieparten op een bakplaat. Rasp de parmezaan eroverheen en bestrooi met het broodkruimmengsel. Gratineer de andijvie 5-10 minuten in de oven.
  4. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de sjalot. Meng de tijm en de sjalot met balsamico en klop er 3 el olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gegratineerde andijvie en verdeel de dressing eroverheen. Lekker bij kip of varkensvlees.

Foto’s: foodies