Bereiding

 

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verhit de boter en bak er de bloem op laag vuur ca. 2 minuten in. Neem van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de saus door de pasta en breng het geheel nogmaals op smaak met zout en peper. Verdeel over een ovenschaal en gratineer het geheel ca. 10 minuten in de oven.
  3. Snijd de houtachtige uiteinden ruim van de asperges. Halveer de asperges eventueel in de lengte. Blancheer de asperges ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Dop de tuinbonen en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Dop de tuinbonen dubbel. Giet de asperges en de tuin bonen af en meng ze met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over borden. Verdeel de tuinbonen en asperges over de pasta. Bedruppel met een beetje olijfolie en verdeel de basilicumblaadjes eroverheen.

Foto’s: foodies