Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gegratineerde mosselen met tomatensaus

Gegratineerde mosselen met tomatensaus

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de saus

Bereiding

  1. Spoel de mosselen schoon onder koud stromend water en verwijder de slechte mosselen. Kook de mosselen in 4-5 minuten gaar in een laagje kokend water. Giet af en vang het kookvocht op.

  2. Meng in een kom de geklutste eieren, het paneermeel, de parmezaan, de peterselie en de knoflook goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Houd apart.

  3. Verwarm voor de saus een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak daarin de sjalot, de knoflook en de rode peper tot de sjalot glazig wordt. Voeg de paprikablokjes, de oregano en peterselie toe. Doe de passata, 50 ml kookvocht van de mosselen en de suiker erbij en stoof alles ca. 5 minuten op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schenk de tomatensaus in een met olie ingevette ovenschaal. Kies de mooiste gekookte mosselen uit, verwijder de bovenste schaal en leg ze naast elkaar op de tomatensaus in de ovenschaal. Lepel het parmezaanmengsel op de mosselen en bak de mosselen 20-25 minuten in de oven. Serveer met gekookte pasta en citroenpartjes en bestrooi met verse peterselie.

Per portie: | 103 g koolhydraten | 48 g eiwit | 31 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)