Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gegratineerde romige spinazie

Gegratineerde romige spinazie

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water overheen om hem te laten slinken. Laat de spinazie iets afkoelen en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

  2. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak al roerende ca. 2 minuten. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer met een garde glad. Breng al roerende aan de kook en kook ca. 5 minuten. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de gruyère toe en kook verder tot de kaas is gesmolten. Voeg de spinazie toe en kook ca. 2 minuten verder.

  3. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Verdeel de spinazie met de saus over een ondiepe ovenschaal en bestrooi met de parmezaan. Zet de ovenschaal onder de grill tot de kaas mooi gegratineerd is.

Per portie: 290 kcal | 5 g koolhydraten | 10 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)