Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde aardappelschotel met knoflook en kruiden

Gegrilde aardappelschotel met knoflook en kruiden

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schenk de olie in een braadslee en verhit hem in de oven. Voeg de sjalot toe, bestrooi met zout en peper en bak ca. 5 minuten tot de sjalot begint te verkleuren.

  2. Voeg de aardappels toe en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de courgette eroverheen en bestrooi met zout en peper. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak 20-30 minuten. De aardappels moeten zacht zijn en de courgette licht verkleurd. Als de aardappels wel zacht zijn, maar de courgette nog bleek, verhit dan de grill en gril ca. 5 minuten.

  3. Maal de knoflook met een snufje zeezout in een vijzel tot een pasta. Voeg de dille, de koriander en het basilicum toe en maal fijn. Verdeel de kruidenpasta over de groenten. Schakel de oven uit en laat de groenten ca. 5 minuten in de oven staan.

  4. Meng de yoghurt met het korianderzaad en een snufje zout. Voeg eventueel wat water toe om de yoghurt los te maken. Roer de groenten en de kruidenpasta in de bakplaat voorzichtig om en serveer met de korianderyoghurt.

Per portie: 204 kcal | 22 g koolhydraten | 5 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Olia Hercules Foto’s: Ant Duncan

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)