Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gegrilde andijvie met wittebonenvinaigrette

Gegrilde andijvie met wittebonenvinaigrette

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Bedruip de andijvieparten met 2 el olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Meng goed door elkaar, je mag hierbij de bladeren wel licht kneuzen.

  2. 2. Steek de barbecue aan om te grillen op directe hitte. Roer de mosterd, de poedersuiker, het paprikapoeder en de balsamico door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de sjalotten erdoorheen. Voeg al kloppend 5 el olijfolie toe. Roer de witte bonen erdoorheen. Zet de vinaigrette in de koelkast tot serveren.

  3. 3. Leg een grillrooster op de barbecue en verdeel de andijvieparten over het rooster. Gril 2-3 minuten terwijl je ze continu draait. Ze mogen licht blakeren, maar let op dat ze niet verbranden. Haal de andijvie van de barbecue en snijd in grove stukken. Verdeel de andijvie over een schaal. Meng het bonenkruid door de vinaigrette en schep de vinaigrette royaal over de andijvie. Serveer de overige vinaigrette erbij. Lekker met geroosterd brood.

Per portie: 335 kcal | 15 g koolhydraten | 6 g eiwit | 28 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)