Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gegrilde avocado's en garnalen op brood

Gegrilde avocado's en garnalen op brood

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood horizontaal doormidden en verdeel het in kwarten. Pel de knoflook en wrijf er het brood mee in. Bedruppel met 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit een grillpan. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schil en verdeel het in grove parten. Meng de garnalen en de avocado met 1 el olijfolie, het paprikapoeder, zout en peper.

  3. Gril de stukken brood kort in de grillpan. Gril de avocado en de garnalen 3-4 minuten rondom in de grillpan. Halveer de tomaten. Meng in een kom de warme avocado, de garnalen, de tomaat, het citroensap en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de stukken gegrild brood over borden en schep er het lauwwarme avocadomengsel op. Hak de dille grof en strooi hem eroverheen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!