Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
gegrild en geroosterd

Gegrilde courgette met hüttenkäse uit Gegrild & geroosterd

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de courgetteblokjes in een vergiet en strooi er 1 tl zout over om vocht te onttrekken. Laat 30 min. staan, spoel af en dep droog met keukenpapier. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud regelmatig om aanbranden te voorkomen. Laat afkoelen.

  2. GRILLPAN Verwarm de grillpan op middelhoog vuur en grill de courgette in gedeeltes ca. 5-8 min. waarbij je de pan regelmatig schudt. Zo worden alle kanten van de blokjes gegrild.

  3. BBQ Grill 5-8 min. op de groentekorf boven direct vuur en schud regelmatig. Zo worden alle kanten van de blokjes gegrild. Roer limoenschil en –sap samen met de crème fraîche door de Hüttenkäse. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

  4. Maak de dressing: meng de olie met knoflook, azijn, honing, chiliflakes en peper. Doe de courgetteblokjes in een kom. Giet de dressing erover, schep om en laat verder afkoelen.

  5. Verdeel de courgette en Hüttenkäse over 4 bordjes. Bestrooi met hazelnoten en rozemarijn en druppel er nog wat olijfolie over

Hüttenkäse is terug van weggeweest! Mij deed het altijd denken aan de vriendinnen van mijn moeder die aan ‘de slanke lijn’ deden met knackebröd, Hüttenkäse en bieslook. Tot ik ontdekte wat voor lekkers je met dit magere kaasje kunt maken. Ik pleit voor een revival!

  1. Doe de courgetteblokjes in een vergiet en strooi er 1 tl zout over om vocht te onttrekken. Laat 30 min. staan, spoel af en dep droog met keukenpapier. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud regelmatig om aanbranden te voorkomen. Laat afkoelen.
  2. GRILLPAN Verwarm de grillpan op middelhoog vuur en grill de courgette in gedeeltes ca. 5-8 min. waarbij je de pan regelmatig schudt. Zo worden alle kanten van de blokjes gegrild.
  3. BBQ Grill 5-8 min. op de groentekorf boven direct vuur en schud regelmatig. Zo worden alle kanten van de blokjes gegrild. Roer limoenschil en –sap samen met de crème fraîche door de Hüttenkäse. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
  4. Maak de dressing: meng de olie met knoflook, azijn, honing, chiliflakes en peper. Doe de courgetteblokjes in een kom. Giet de dressing erover, schep om en laat verder afkoelen.
  5. Verdeel de courgette en Hüttenkäse over 4 bordjes. Bestrooi met hazelnoten en rozemarijn en druppel er nog wat olijfolie over

Dit recept komt uit het boek Gegrild en geroosterd.

 

Dit recept komt uit het boek Gegrild en geroosterd.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)