Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
gegrilde groenten met halloumi

Gegrilde groenten met halloumi

In samenwerking met Beerwulf.
  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Nathan Hak: “Lekker met Jopen Jacobus RPA: Een Rogge Pale Ale uit Haarlem. Rogge kan voor een iets ander mondgevoel zorgen en geeft een kruidige toets, wat goed combineert met de kruiden uit het gerecht. Dit bovengistende bier is stevig gehopt, wat zorgt voor fruitige aroma’s en een goede bitterheid. De zoete en zoute smaken van de gegrilde groenten met halloumi temperen die bitterheid, waardoor de fruitige smaken uit het bier meer naar de voorgrond komen.”

Bereiding

  1. 1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Blancheer er de wortel 2-3 minuten in. Giet de wortels af en spoel af met koud water. Meng in een grote kom de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Doe de groenten erdoor. Laat de groenten ca. 15 minuten marineren.

  2. 2. Verhit ondertussen een grillpan op middelhoog vuur. Gril de halloumi ca. 2 minuten per zijde tot hij mooie bruine grillstrepen heeft. Haal de halloumi uit de pan en zet apart. Gril vervolgens de groenten ca. 2 minuten per zijde tot ze mooie bruine grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Verdeel de groenten over een schaal en leg de halloumi erbij . Bestrooi eventueel met basilicumblaadjes. Serveer met wat knapperig brood en eventueel de overige marinade.

Per portie: 355 kcal | 38 g koolhydraten | 9 g eiwit | 17 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Jopen Jacobus RPA

€ 1,99
jopen jacobus rpa