Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
gegrilde groenten met artisjok en olijven

Gegrilde groenten met artisjokken en olijven

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Geen zin om uitgebreid te koken maar wil je wel lekker eten? Maak deze ovenschotel met gegrilde groenten en artisjok.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de courgette, de paprika en de zoete aardappel in een ovenschaal. Giet de artisjokken af. Houd de artisjokharten ondersteboven en knijp het vocht eruit.

  2. Meng de artisjokken door de groenten in de ovenschaal. Meng de knoflook, de Italiaanse kruiden, de olijfolie en zout en peper  erdoorheen. Bak de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.

  3. Haal de groenten uit de oven en meng de olijven erdoorheen. Garneer met de Parmezaanse kaas en geef de citroenpartjes erbij . Knijp de citroen vlak voor het eten uit over de groenten.

Recept van foodies friend Beau: "Op keukenmeid.com en mijn Instagram @keukenmeid deel ik makkelijke, originele en (meestal) gezonde recepten. Vooral gewoon lekker - dat is 't belangrijkst."

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (5 stemmen)