Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de courgette, de paprika en de zoete aardappel in een ovenschaal. Giet de artisjokken af. Houd de artisjokharten ondersteboven en knijp het vocht eruit.
- Meng de artisjokken door de groenten in de ovenschaal. Meng de knoflook, de Italiaanse kruiden, de olijfolie en zout en peper erdoorheen. Bak de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.
- Haal de groenten uit de oven en meng de olijven erdoorheen. Garneer met de Parmezaanse kaas en geef de citroenpartjes erbij . Knijp de citroen vlak voor het eten uit over de groenten.
Recept van foodies friend Beau: “Op keukenmeid.com en mijn Instagram @keukenmeid deel ik makkelijke, originele en (meestal) gezonde recepten. Vooral gewoon lekker – dat is ‘t belangrijkst.”