Bereiding

Deze varkenshalskarbonade is lekker mals en de groenten hebben een aangename gegrilde smaak. Op de barbecue kun je eindeloos variëren.

  1. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Meng de honing, 4 el olie, de azijn, de knoflook, de tijm en het paprikapoeder. Wrijf de karbonade in met de helft van de marinade. Laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Was de bospenen grondig en snijd het loof tot op 2 cm af. Blancheer de wortels 3-4 minuten in kokend water met wat zout. Neem de wortels uit de pan en koel ze af in ijswater.
  3. Blancheer de snijbonen ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de snijbonen af en koel ze af in ijswater. Laat de wortels en de bonen goed uitlekken.
  4. Wrijf de wortels en bonen in met 2 el olie. Gril de karbonades ca. 5 minuten per zijde op de barbecue. Gril de wortels en bonen ca. 6 minuten rondom op de barbecue. Bestrijk de groenten tijdens het grillen met de overige marinade.
  5. Neem de karbonades van de gril en laat ze kort rusten. Snijd het vlees met een scherp mes in lange repen. Halveer de wortels in de lengte. Was de munt en de koriander, schud ze droog en hak ze grof. Meng het vlees met de groenten en strooi er de munt en de koriander overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie