Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Gegrilde groenten met malse karbonade

Gegrilde groenten met malse karbonade

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Meng de honing, 4 el olie, de azijn, de knoflook, de tijm en het paprikapoeder. Wrijf de karbonade in met de helft van de marinade. Laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

  2. Was de bospenen grondig en snijd het loof tot op 2 cm af. Blancheer de wortels 3-4 minuten in kokend water met wat zout. Neem de wortels uit de pan en koel ze af in ijswater.

  3. Blancheer de snijbonen ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de snijbonen af en koel ze af in ijswater. Laat de wortels en de bonen goed uitlekken.

  4. Wrijf de wortels en bonen in met 2 el olie. Gril de karbonades ca. 5 minuten per zijde op de barbecue. Gril de wortels en bonen ca. 6 minuten rondom op de barbecue. Bestrijk de groenten tijdens het grillen met de overige marinade.

  5. Neem de karbonades van de gril en laat ze kort rusten. Snijd het vlees met een scherp mes in lange repen. Halveer de wortels in de lengte. Was de munt en de koriander, schud ze droog en hak ze grof. Meng het vlees met de groenten en strooi er de munt en de koriander overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!