Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Gegrilde groenten met misoboter en romige puree

Gegrilde groenten met misoboter en romige puree

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de misoboter

Voor de puree

Bereiding

  1. Klop voor de misoboter alle ingrediënten door elkaar.

  2. Schil voor de puree de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met zout.

  3. Verwarm intussen de oven voor op de grillstand. Maak de groenten schoon en snijd ze in gelijke stukken. Hussel de groenten met de olijfolie en wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Gril de groenten 10-15 minuten in de oven, schud ze tussendoor af en toe om.

  4. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Pureer de aardappels met een pureeknijper en klop er de boter en de crème fraîche doorheen. Voeg genoeg melk toe zodat je een mooie, romige puree krijgt. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Neem de groenten uit de oven en laat er de misoboter overheen smelten. Hussel goed door elkaar en voeg eventueel naar smaak nog meer citroensap toe. Verdeel de puree over borden en schep er de groenten op. Bestrooi met de furikake.

Per portie: 714 kcal | 47 g koolhydraten | 10 g eiwit | 53 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (6 stemmen)