Bereiding

  1. Klop voor de misoboter alle ingrediënten door elkaar.
  2. Schil voor de puree de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met zout.
  3. Verwarm intussen de oven voor op de grillstand. Maak de groenten schoon en snijd ze in gelijke stukken. Hussel de groenten met de olijfolie en wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Gril de groenten 10-15 minuten in de oven, schud ze tussendoor af en toe om.
  4. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Pureer de aardappels met een pureeknijper en klop er de boter en de crème fraîche doorheen. Voeg genoeg melk toe zodat je een mooie, romige puree krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Neem de groenten uit de oven en laat er de misoboter overheen smelten. Hussel goed door elkaar en voeg eventueel naar smaak nog meer citroensap toe. Verdeel de puree over borden en schep er de groenten op. Bestrooi met de furikake.

*Traditioneel bevat deze smaakmaker gedroogde tonijnvlokken, maar er zijn tegenwoordig ook vegetarische varianten te vinden. Kun je het niet vinden? Maak je eigen furikake van zwarte en witte sesamzaadjes, verkruimelde nori-vellen en wat zeezout naar smaak.

Per portie: ca. 714 kcal
10 g eiwit | 53 g vet | 47 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen