Lees verder onder de advertentie
Gegrilde langoustines met aioli van geroosterde knoflook
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm voor de aioli de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°). Leg de knoflookteentjes op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw het folie tot een pakketje en rooster de knoflook in ca. 30 minuten boterzacht in de oven. Laat afkoelen.
Breng in een pan water aan de kook en blancheer er de langoustines 1-2 minuten in. Neem uit de pan en laat afkoelen. Snijd elke langoustine met de buikzijde op een snijplank en halveer hem met een scherp mes in de lengte.
Knijp de teentjes knoflook uit hun schil en doe ze met de eidooier en een snufje zout in de keukenmachine. Pureer kort. Voeg al purerend eerst druppelsgewijs en later geleidelijk de zonnebloemolie toe. Breng op smaak met peper en citroensap naar smaak.
Verhit een barbecue tot hoge temperatuur. Meng de langoustines in een kom met de olijfolie, het paprikapoeder, de cayennepeper en een grote snuf zout. Leg de langoustines met het snijvlak naar boven op een grillschaal. Gril in 4-5 minuten gaar en geblakerd.
Leg de langoustines op een schaal met de aioli en de citroenpartjes ernaast. Geef er rucola en brood bij.
Lees verder onder de advertentie