Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cover voor Gegrilde lente-uitjes met feta, basilicum en venkelzaad

Gegrilde lente-uitjes met feta, basilicum en venkelzaad

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een grillpan. Snijd het groen van de lente-uitjes en halveer ze in de lengte. Maal het venkelzaad grof in een vijzel. Wrijf de lenteuitjes in met 1 el olijfolie, zout, peper en het gemalen venkelzaad. Gril de lente-uitjes ca. 2 minuten aan beide kanten.

  2. Verbrokkel de feta. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Serveer de uitjes met de feta, de basilicum en de tomaatjes. Druppel er nog 1 el olijfolie overheen en bestrooi met wat versgemalen peper.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)