
Gegrilde mais met cashewcrème
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Gegrilde mais is een BBQ-klassieker die vooral heel populair is in Mexico. Traditioneel eet je hem daar met zure room en kaas, maar wij steken hem in een vegan jasje met cashewcrème en een plantaardige versie van de Mexicaanse cotija-kaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbeque.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de cashewcrème in een keukenmachine met 4 el water en pureer het geheel tot een gladde saus.
Maal voor het chilipoeder de ancho-peper in een vijzel fijn. Meng het gerookte paprikapoeder erdoorheen.
Maal voor de vegan cotija-kaas de cashewnoten in een keukenmachine grof. Maal ze niet te lang want dan krijg je cashewboter. Schep het geheel in een kom en meng er de overige ingrediënten voor de kaas doorheen. Het moet de consistentie van fijn kruimeldeeg hebben.
Bestrijk voor de mais de maiskolven met de olie. Gril de maiskolven ca. 8 minuten rondom op een hete barbecue of in een grillpan. Keer de kolven regelmatig zodat ze rondom mooi gelijkmatig bruin kleuren. Leg de maiskolven op een schaal en besprenkel ze met de cashewcrème. Strooi er de cotija-kaas overheen. Maak af met het chilipoeder, de koriander en het limoensap.









