Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gegrilde mais met cashewcrème

Gegrilde mais met cashewcrème

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Gegrilde mais is een BBQ-klassieker die vooral heel populair is in Mexico. Traditioneel eet je hem daar met zure room en kaas, maar wij steken hem in een vegan jasje met cashewcrème en een plantaardige versie van de Mexicaanse cotija-kaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbeque.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de cashewcrème in een keukenmachine met 4 el water en pureer het geheel tot een gladde saus.

  2. Maal voor het chilipoeder de ancho-peper in een vijzel fijn. Meng het gerookte paprikapoeder erdoorheen.

  3. Maal voor de vegan cotija-kaas de cashewnoten in een keukenmachine grof. Maal ze niet te lang want dan krijg je cashewboter. Schep het geheel in een kom en meng er de overige ingrediënten voor de kaas doorheen. Het moet de consistentie van fijn kruimeldeeg hebben.

  4. Bestrijk voor de mais de maiskolven met de olie. Gril de maiskolven ca. 8 minuten rondom op een hete barbecue of in een grillpan. Keer de kolven regelmatig zodat ze rondom mooi gelijkmatig bruin kleuren. Leg de maiskolven op een schaal en besprenkel ze met de cashewcrème. Strooi er de cotija-kaas overheen. Maak af met het chilipoeder, de koriander en het limoensap.

*Ancho-pepers zijn gedroogde Mexicaanse pepers die je ook onder de naam Poblano pepers kunt vinden. Je kunt ze online kopen of eventueel vervangen door een gedroogde chilipeper.
**Edelgist is gedeactiveerde gist die overblijft na het bierbrouwen. De vlokken hebben een kaasachtige smaak en worden vaak gebruikt in vegan gerechten voor een hartige smaak. Het is online en in natuurwinkels verkrijgbaar.

Per portie: 324 kcal | 18 g koolhydraten | 12 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Richard Makin Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)