Gegrilde meiknol met feta
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de meiknolletjes en laat ze uitlekken. Hak de rozemarijn fijn en meng hem met 2 el olijfolie. Halveer de meiknolletjes en meng ze met de rozemarijnolie, zout en peper. Laat het kataifideeg ontdooien. Snijd de feta in 4 gelijke plakken. Wikkel de plakken feta in een ruime portie kataifideeg.
Verhit een grillpan. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Grill de meiknolletjes ca. 2 minuten aan beide kanten en leg ze in een ovenschaal. Bak de meiknolletjes 15-20 minuten in de oven.
Was de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Maak de appel en de rucola aan met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak er de fetapakketjes ca. 3 minuten aan beide kanten op matig vuur in. Serveer de gebakken feta met de gegrilde meiknolletjes en de appelsalade.