Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gegrilde romainesla met romige sjalot-olijvendressing

Gegrilde romainesla met romige sjalot-olijvendressing

In samenwerking met Les Généreux
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de dressing

WIJNTIP: Due Palmes roomzachte, fruitige Domiziano Bianco is gemaakt van Chardonnay en rijpte kort met de gisten in rvs-tanks. Het is een voltreffer bij dit heerlijke vegetarische gerecht. Het rijpe fruit in de wijn matcht perfect met de zoete doperwtjes en de romige kaas. De sappige frisheid combineert mooi met de groene kruiden en de sinaasappelzest. Het licht getoaste karakter komt tot slot terug in de knapperige broodcroutons. Een combi om je vingers dan ook bij af te likken!

Bereiding

  1. Fruit voor de dressing de sjalot in de olijfolie tot hij zacht en glazig is. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de sjalotten en de olie door de mayonaise. Voeg de tijm, het citroensap en de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje lauwwarm water toe om de dressing dunner te maken.

  2. Snijd de kropjes sla doormidden of in vieren als ze wat groter zijn. Wrijf het snijvlak in met wat olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de slakropjes kort, tot ze net wat zachter beginnen te worden.

  3. Meng intussen de doperwtjes met de witte bonen, de sinaasappelschil, de dille, de kervel, het sinaasappelsap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Bak het stokbrood in wat olijfolie knapperig.

  4. Leg de gegrilde slakropjes op een bord of schaal en schep er royaal de sjalottendressing overheen. Verdeel nu het doperwtenmengsel over de sla. Maak af met wat geroosterde croutons, in stukjes gescheurde buffelmozzarella en wat geroosterde pistachenootjes.

Per portie: 698 kcal | 61 g koolhydraten | 33 g eiwit | 31 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)