Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Japan - het vegetarische kookboek: gegrilde shiitake met geraspte daikon

Gegrilde shiitake met geraspte daikon

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Nancy Singleton Hachisu: "In de jaren zestig en zeventig waren gegrilde champignons met gehakte steeltjes, broodkruim, kruiden, boter en Parmezaanse kaas een populaire hors-d’oeuvre in de Verenigde Staten. In deze frisse, ongebruikelijke Japanse versie zit geen zuivel, en mengen we de gehakte steeltjes met geraspte daikon in plaats van broodkruim, om de vulling extra smeuïg te maken. Om de daikon de gewenste fijne consistentie te geven moet je een Japanse rasp (oroshiki) of oroshigane gebruiken."

Bereiding

  1. Borstel de shiitakes af en veeg ze schoon met een vochtige theedoek. Verwijder de steeltjes en hak die fijn. Bestrooi de binnenkant van de kapjes met het zout. Verhit een middelgrote koekenpan op matig vuur en leg de shiitakekapjes er rechtop in, met de gehakte steeltjes. Rooster de kapjes ongeveer 3 minuten, terwijl je de steeltjes roert, tot ze beginnen te ruiken. Leg de hoedjes omgekeerd op een bord en laat de steeltjes in een kommetje afkoelen.

  2. Doe de geraspte daikon en shiso bij de afgekoelde steeltjes en roer ze door elkaar. Schep de vulling in de hoedjes en leg ze op een mooi serveerbord. Meng de dashi, usukuchi shoyu en mirin in een kleine kom en sprenkel het mengsel over de shiitakes. Serveer ze meteen, als sappige appetizer voor het avondeten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Japan – het vegetarische kookboek

€ 49,99
cover japan - het vegetarische kookboek