Gegrilde shiitake met geraspte daikon
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Borstel de shiitakes af en veeg ze schoon met een vochtige theedoek. Verwijder de steeltjes en hak die fijn. Bestrooi de binnenkant van de kapjes met het zout. Verhit een middelgrote koekenpan op matig vuur en leg de shiitakekapjes er rechtop in, met de gehakte steeltjes. Rooster de kapjes ongeveer 3 minuten, terwijl je de steeltjes roert, tot ze beginnen te ruiken. Leg de hoedjes omgekeerd op een bord en laat de steeltjes in een kommetje afkoelen.
Doe de geraspte daikon en shiso bij de afgekoelde steeltjes en roer ze door elkaar. Schep de vulling in de hoedjes en leg ze op een mooi serveerbord. Meng de dashi, usukuchi shoyu en mirin in een kleine kom en sprenkel het mengsel over de shiitakes. Serveer ze meteen, als sappige appetizer voor het avondeten.