Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gegrilde steak met tabascoboter

Gegrilde steak met tabascoboter

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng de boter met de tabasco en de lente-ui. Rol de tabascoboter in een stuk vershoudfolie strak op tot een rolletje. Leg in de vriezer om op te stijven.

  2. 2. Wrijf de entrecotes rondom in met olijfolie. Bestrooi de steaks met zout, peper en komijnpoeder.

  3. 3. Gril de entrecotes in een zeer hete grillpan 2-3 minuten per zijde. Gril de vetrand knapperig door de steaks rechtop in de grillpan te zetten.

  4. 4. Meng de avocado, de tomaten, de rode ui, het limoensap en de koriander en breng op smaak met zout, peper en komijn. Serveer de salade met de entrecotes en leg op iedere entrecote een schijfje van de tabascoboter.

*Groene tabasco wordt gemaakt van jalapeñopepers en is wat frisser van smaak dan de beroemde rode variant.

Per portie: 556 kcal | 31 g koolhydraten | 31 g eiwit | 43 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Recepten:Janine Ratcliffe Foto’s:Sam Stowell Styling:Iris Bromet Foodstyling:Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)