Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
watermeloen

Gegrilde watermeloen met munt en gefrituurde kappertjes

In samenwerking met de Vegetariërsbond.
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Weleens gekookt met kervel of gebakken met dragon? Pluk je verse kruiden voor dit heerlijke recept.

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de watermeloen ca. 1 minuut aan beide zijden. Snijd de little gem in vieren, was de sla goed en droog hem in de slacentrifuge.

  2. Was de venkelknollen onder de koude kraan en schaaf ze in dunne plakken. Verhit olie in een wok tot de olie heet is. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier en frituur ze ca. 2 minuten tot ze licht verkleuren en krokant zijn. Haal de kappertjes uit de pan en laat ze uitlekken op  keukenpapier.

  3. Meng de dille, de munt, de olijfolie, het citroensap en de geraspte citroenschil tot een dressing.  Meng de watermeloen, de venkel en de little gem. Besprenkel met de dressing. Bestrooi met de feta en de krokante kappertjes. Serveer met geroosterd Turks brood.

Per portie: 513 kcal | 61 g koolhydraten | 15 g eiwit | 22 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)