Gegrilde zeebaars met tomaat, citroen en amandelen
Uitdagend
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Was de tomaten en leg ze in een ovenschaal. Was de citroen en snijd hem in dunne plakjes. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Hak de amandelen grof.
Verdeel de citroen, de knoflook en de amandelen over de tomaten en druppel er 2 el olijfolie overheen. Bestrooi met zout en peper en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven.
Dep de zeebaarsfilets droog en wrijf ze in met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan en gril de filets ca. 2 minuten aan beide zijden. Neem de filets voorzichtig uit de pan en leg ze nog ca. 4 minuten bij de tomaten in de oven.