
Gehaktballen
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Met dit eenvoudige basisrecept maak je heerlijke, sappige gehaktballen die altijd lukken! Met een paar simpele ingrediënten zet je een klassieker op tafel waar iedereen van smult. Verwerk deze gehaktballen bijvoorbeeld in aromatische bouillon!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe het gehakt, de ui, de knoflook, het paneermeel en het ei in een kom, samen met de smaakmaker naar keuze. Meng met je handen heel goed met elkaar.
Maak 12-14 gehaktballetjes van het mengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Je kunt de gehaktballen nu invriezen, dan blijven ze tot drie maanden goed. Laat een nacht ontdooien in de koelkast voor je ze verder gebruikt.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 8-10 minuten rondom goudbruin (doe dit zo nodig in porties). Draai het vuur lager en laat bakken tot de gehaktballen helemaal gaar zijn; draai ze regelmatig om. Gaar de gehaktballen voor het beste resultaat in een saus naar keuze.









