Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
gehakballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Voor de gehaktballetjes

Voor de saus

Bereiding

  1. Week voor de gehaktballetjes de blokjes brood in de melk tot het brood alle melk heeft opgezogen. Doe het gehakt, het ei, de parmezaan, het knoflookpoeder, het uienpoeder, de chilivlokken, het basilicum, het uitgeknepen brood, zout en peper in een kom. Kneed alles goed door elkaar. Draai er met je handen gelijkmatige kleine balletjes van ter grootte van een golfbal.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) en leg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de balletjes ca. 10 minuten in de oven.

  3. Verwarm voor de saus wat olie in een hapjespan en voeg de winterpeen, de bleekselderij en de ui toe. Bak al roerend ca. 5 minuten op middel- hoog vuur. Blus af met de wijn en laat volledig inkoken. Schenk de passata erbij en breng opnieuw aan de kook. Leg de balletjes in de saus en laat op laag vuur 25-30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met geraspte parmezaan en de peterselie en serveer met Italiaans brood, bijvoorbeeld focaccia.

Per portie: | 38 g koolhydraten | 40 g eiwit | 36 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)