Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Gehaktballetjes met paprika

Gehaktballetjes met paprika

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de peterselie en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de helft fijn. Kneed het gehakt met het paprikapoeder, de gehakte peterselie en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper en rol kleine gehaktballetjes van het mengsel.

  2. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verhit de boter in een braadpan en bak er de gehaktballetjes rondom goudbruin in.

  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bak de paprika ca. 10 minuten mee met de gehaktballetjes. Voeg de ketchup en de overige peterselie toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  4. Giet de rijst af en laat hem droogstomen. Serveer de rijst met de gehaktballetjes.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)