Bereiding

Stiekem is dit recept veel makkelijker dan je denkt. De vossenbessenjam maken wij namelijk ook niet zelf. Die kopen we gewoon bij de IKEA. Verwarm de jam kort tot saus in een steelpan. Geen zin in een tripje naar de welbekende meubelgigant? De gehaktballetjes smaken ook lekker met cranberrysaus.

  1. Meng het gehakt met de eieren, de slagroom, het paneermeel, de ui, de piment en de nootmuskaat. Schep steeds 1 el van het gehakt en rol er balletjes van. Verhit 2-3 el olie in een pan en bak er de gehaktballetjes per portie in 10 minuten rondom goudbruin in. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd de gehaktballetjes warm.
  2. Voeg voor de rodewijnsaus de bloem toe aan het braadvet in de pan en roer het goed door. Schraap daarbij goed over de bodem van de pan. Voeg de bouillon en de rode wijn toe, breng aan de kook en laat enkele minuten koken op laag vuur. Proef de saus en voeg eventueel wat water toe als hij te sterk smaakt. Schep de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel nogmaals goed, zodat de gehaktballetjes goed gaar zijn. Serveer met aardappelpuree en vossenbessensaus.

Per portie: ca. 580 kcal
36 g eiwit | 41 g vet | 13 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols