Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gehaktballetjes met puree en vossenbessensaus

Gehaktballetjes met puree en vossenbessensaus

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de eieren, de slagroom, het paneermeel, de ui, de piment en de nootmuskaat. Schep steeds 1 el van het gehakt en rol er balletjes van. Verhit 2-3 el olie in een pan en bak er de gehaktballetjes per portie in 10 minuten rondom goudbruin in. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd de gehaktballetjes warm.

  2. Voeg voor de rodewijnsaus de bloem toe aan het braadvet in de pan en roer het goed door. Schraap daarbij goed over de bodem van de pan. Voeg de bouillon en de rode wijn toe, breng aan de kook en laat enkele minuten koken op laag vuur. Proef de saus en voeg eventueel wat water toe als hij te sterk smaakt. Schep de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel nogmaals goed, zodat de gehaktballetjes goed gaar zijn. Serveer met aardappelpuree en vossenbessensaus.

Per portie: 580 kcal | 13 g koolhydraten | 36 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto's: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)