
Gehaktballetjes met wortel en room
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Week het witbrood in de melk. Pel en snipper de sjalot. Knijp het brood uit. Kneed het gehakt, het ei, de sjalot, het brood en de kerrie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en rol balletjes van het gehakt.
Was de bospenen en snijd ze schuin in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak er de gehaktballetjes en de bospeen ca. 10 minuten rondom in. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
Was de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Blus de gehaktballetjes af met de slagroom. Stoof de balletjes nog ca. 5 minuten in de room. Roer de peterselie erdoorheen. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta door de roomsaus. Breng het geheel op smaak met zout en peper.