Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Gehaktballetjes met wortel en room

Gehaktballetjes met wortel en room

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week het witbrood in de melk. Pel en snipper de sjalot. Knijp het brood uit. Kneed het gehakt, het ei, de sjalot, het brood en de kerrie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en rol balletjes van het gehakt.

  2. Was de bospenen en snijd ze schuin in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak er de gehaktballetjes en de bospeen ca. 10 minuten rondom in. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  3. Was de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Blus de gehaktballetjes af met de slagroom. Stoof de balletjes nog ca. 5 minuten in de room. Roer de peterselie erdoorheen. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de pasta door de roomsaus. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)