Gehaktbrood
Eenvoudig4 personen100 minuten bereiden
Nick: "Brood, maar dan gemaakt van gehakt? Ja, doe maar. Moeders gooide alle ingrediënten bij elkaar, stopte het in een broodblik, pleurde het in de oven en dan was het wachten op de magie. Klassiekertje in je gezicht."
Ingrediënten
- Voor de saus:
- 60 ml ketchup
- 3 el suiker
- 1 tl azijn
- Voor het gehaktbrood:
- 2 el olijfolie
- 2 uien (fijngehakt)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 kg rundergehakt
- 180 ml ketchup
- 3 eieren
- 100 g paneermeel
- 1 el worcestersaus
- 2 tl zout
- 1 tl zwarte peper (uit de molen)
- ½ bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 150 g cheddar (geraspt)
- 50 g boter
- Benodigdheden:
- rasp
- brood- of cakeblik
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Gooi de ketchup in een bakje en meng het met de suiker en azijn. Klaar is de saus!
- Verhit de olijfolie in een pan en gooi er de ui en de knoflook in. Laat even glazig worden en zet dan het vuur uit.
- Gooi in een aparte kom het gehakt met de ketchup, eieren, het paneermeel, worcestersaus, het zout, de peper, peterselie, het paprikapoeder en de cheddar. Voeg de glazig gebakken ui en knoflook toe en meng alles met je klauwen!
- Smeer het brood- of cakeblik in met de boter. Pleur het gehaktmengsel erin en druk goed aan. Drup een beetje van de saus op het gehaktbrood en smeer uit. Gooi het geheel in de oven en laat 1 uur cremeren.
- Haal uit de oven en laat 20 minuten rusten. Snijd er daarna wat mooie, dikke plakken gehaktbrood van en smeer er nog wat van de saus op. Eet smakelijk!

Uit het boek:
Eten met Nick