Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Gooi de ketchup in een bakje en meng het met de suiker en azijn. Klaar is de saus!
  3. Verhit de olijfolie in een pan en gooi er de ui en de knoflook in. Laat even glazig worden en zet dan het vuur uit.
  4. Gooi in een aparte kom het gehakt met de ketchup, eieren, het paneermeel, worcestersaus, het zout, de peper, peterselie, het paprikapoeder en de cheddar. Voeg de glazig gebakken ui en knoflook toe en meng alles met je klauwen!
  5. Smeer het brood- of cakeblik in met de boter. Pleur het gehaktmengsel erin en druk goed aan. Drup een beetje van de saus op het gehaktbrood en smeer uit. Gooi het geheel in de oven en laat 1 uur cremeren.
  6. Haal uit de oven en laat 20 minuten rusten. Snijd er daarna wat mooie, dikke plakken gehaktbrood van en smeer er nog wat van de saus op. Eet smakelijk!
Eten met Nick

Uit het boek:

Eten met Nick
€25,00