Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
geitenkaasbitterballen junkfood

Geitenkaasbitterballen met rozepeperhoning

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Deze geitenkaasbitterballen zijn zo smeuïg dat je geen dipsaus nodig hebt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze geitenkaasbitterballen zijn zo smeuïg dat je geen dipsaus nodig hebt.

Bereiding

  1. 1. Meng de geitenkaas met de tijm en wat zout in een kom. Rol er kleine balletjes (ca. 2 cm Ø) van, leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad en zet ca. 30 minuten in de diepvries.

  2. 2. Klop 75 g bloem, de maizena, een snufje zout en het bakpoeder met het mineraalwater tot een dik beslag. Voeg daarbij het mineraalwater geleidelijk toe tot het beslag de goede dikte heeft. Klop 2 tl honing erdoorheen.

  3. 3. Vul een pan voor maximaal ⅓ met de olie en verhit tot 180°C of tot een stukje brood er na ca. 30 seconden goudbruin gebakken uit komt.

  4. 4. Doe wat bloem in een kom en bestuif er de geitenkaasballetjes portiegewijs rondom in. Neem de bestoven geitenkaasballetjes met een vork uit de kom en haal ze met de vork door het beslag. Schuif ze van de vork in de hete olie. Frituur ze portiegewijs in ca. 45 seconden goudbruin. Neem uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Besprenkel de balletjes met wat extra honing en bestrooi met de rozepeperkorrels.

*Kun je geen oranjebloesemhoning vinden? Gebruik dan een neutrale honing van goede kwaliteit en voeg een paar druppels oranjebloesemwater (te koop bij Turkse of Marokkaanse supermarkten) toe.

Per portie: 316 kcal | 15 g koolhydraten | 12 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Tony Hutchingson Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)