
Geitenkaasbitterballen met rozepeperhoning
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Meng de geitenkaas met de tijm en wat zout in een kom. Rol er kleine balletjes (ca. 2 cm Ø) van, leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad en zet ca. 30 minuten in de diepvries.
2. Klop 75 g bloem, de maizena, een snufje zout en het bakpoeder met het mineraalwater tot een dik beslag. Voeg daarbij het mineraalwater geleidelijk toe tot het beslag de goede dikte heeft. Klop 2 tl honing erdoorheen.
3. Vul een pan voor maximaal ⅓ met de olie en verhit tot 180°C of tot een stukje brood er na ca. 30 seconden goudbruin gebakken uit komt.
4. Doe wat bloem in een kom en bestuif er de geitenkaasballetjes portiegewijs rondom in. Neem de bestoven geitenkaasballetjes met een vork uit de kom en haal ze met de vork door het beslag. Schuif ze van de vork in de hete olie. Frituur ze portiegewijs in ca. 45 seconden goudbruin. Neem uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Besprenkel de balletjes met wat extra honing en bestrooi met de rozepeperkorrels.