Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Geitenkaasmousse met gebakken vijgen

Geitenkaasmousse met gebakken vijgen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe de geitenkaas, de roomkaas en de slagroom met wat zout en peper in een keukenmachine en klop tot een gladde en luchtige mousse.

  2. Leg de vijgen met de snijkant naar boven op een bakplaat. Strooi er de tijmblaadjes over, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de vijgen in ca. 8 minuten zacht in de oven.

  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Spatel de bieslook voorzichtig door de mousse. Verdeel de mousse over 8 borden en strijk het een beetje uit met de achterkant van een pollepel. Leg er telkens 3 vijghelften op en bestrooi met wat verkruimelde noten. Serveer met een toastje.

Per portie: 318 kcal | 11 g koolhydraten | 7 g eiwit | 27 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)