
Geitenkaasmousse met gebakken vijgen
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe de geitenkaas, de roomkaas en de slagroom met wat zout en peper in een keukenmachine en klop tot een gladde en luchtige mousse.
Leg de vijgen met de snijkant naar boven op een bakplaat. Strooi er de tijmblaadjes over, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de vijgen in ca. 8 minuten zacht in de oven.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Spatel de bieslook voorzichtig door de mousse. Verdeel de mousse over 8 borden en strijk het een beetje uit met de achterkant van een pollepel. Leg er telkens 3 vijghelften op en bestrooi met wat verkruimelde noten. Serveer met een toastje.