Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
kerstonbijt

Geitenkaaswafels met bacon, dadels en sjalot

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Pel de aardappels en stamp ze grof. Smelt de boter en meng door de aardappels. Kluts de eieren en meng ze samen met het bakmeel door het beslag. Verkruimel de geitenkaas en meng door het beslag. Breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.

  2. Snijd de bacon in reepjes van ca. 1 cm breed. Snijd de dadels klein. Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen. Bak in een  wafelijzer wafels van het aardappelbeslag.

  3. Verhit een pan en bak er de bacon en de sjalot 3-4 minuten in. Voeg de gehakte dadels toe en bedruppel met de honing. Schep het baconmengsel over de warme wafels en serveer  direct.

Foto's: Eddy Haitjema Foodstyling & Receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!