
Geitenkaaswafels met bacon, dadels en sjalot
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Pel de aardappels en stamp ze grof. Smelt de boter en meng door de aardappels. Kluts de eieren en meng ze samen met het bakmeel door het beslag. Verkruimel de geitenkaas en meng door het beslag. Breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.
Snijd de bacon in reepjes van ca. 1 cm breed. Snijd de dadels klein. Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen. Bak in een wafelijzer wafels van het aardappelbeslag.
Verhit een pan en bak er de bacon en de sjalot 3-4 minuten in. Voeg de gehakte dadels toe en bedruppel met de honing. Schep het baconmengsel over de warme wafels en serveer direct.