Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
kerstonbijt

Geitenkaaswafels met bacon, dadels en sjalot

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Pel de aardappels en stamp ze grof. Smelt de boter en meng door de aardappels. Kluts de eieren en meng ze samen met het bakmeel door het beslag. Verkruimel de geitenkaas en meng door het beslag. Breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.

  2. Snijd de bacon in reepjes van ca. 1 cm breed. Snijd de dadels klein. Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen. Bak in een  wafelijzer wafels van het aardappelbeslag.

  3. Verhit een pan en bak er de bacon en de sjalot 3-4 minuten in. Voeg de gehakte dadels toe en bedruppel met de honing. Schep het baconmengsel over de warme wafels en serveer  direct.

Foto's: Eddy Haitjema Foodstyling & Receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)