Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gekaramelliseerde vijgen met ricotta en pistache

Gekaramelliseerde vijgen met ricotta en pistache

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Halveer de vijgen en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Meng de honing met de balsamico en bedruppel er de vijgen mee. Karamelliseer de vijgen 4-5 minuten onder de hete grill.

  2. Hak de pistachenoten grof. Was de munt en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Houd 1 el munt apart. Roer 2⁄3 van de pistachenoten, de munt en de suiker door de ricotta.

  3. Verdeel de gekaramelliseerde vijgen over bordjes en verdeel er de ricotta overheen. Garneer met de overige pistachenoten en de overige muntblaadjes.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)