Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
zelf ijs maken

Gekaramelliseerde wittechocoladeijs

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

De temperaturen buiten vragen om ijs! Waarom ijs uit de winkel halen als je het ook lekker zelf kunt maken? Ga aan de slag met dit heerlijke ijs met karamelsmaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 120°C. Hak de witte chocolade grof en spreid uit over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de chocolade 25 minuten in het midden van de oven.

  2. Schep de chocolade na iedere 10 minuten even om en houd goed in de gaten. De chocolade is goed als die goudbruin is en naar karamel ruikt. Haal de plaat uit de oven en beweeg de chocolade regelmatig met behulp van een spatel tot de chocolade is afgekoeld. Leg het bakpapier met de chocolade even in de koelkast zodat het er makkelijker af te halen is.

  3. Leg blokjes ijs in een grote kom en giet er koud water bij tot het ijs bij na onder staat. Leg de afgekoelde chocolade in een hittebestendige kom. Klop de eidooiers los in een andere kom. Breng de melk, slagroom, kristalsuiker, het vanille-extract en zout in een pannetje tegen de kook aan. Giet de warme melk al roerend beetje bij beetje bij de eidooiers om deze te temperen.

  4. Schenk alles terug in de pan en zet het vuur laag. Blijf roeren met een spatel tot de room 80°C is, of dikker wordt. Giet het melkmengsel, door een zeef, op de chocolade. Laat 1 minuut staan en roer tot alle chocolade gesmolten is. Giet opnieuw door een zeef, zodat eventuele stukjes chocolade eruit gezeefd worden.

  5. Zet de kom op het ijsbad en blijf regelmatig roeren tot de ijsbasis is afgekoeld. Dek af met een stuk plasticfolie direct op de ijsbasis, zodat er geen velletje op komt. Laat minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, afkoelen in de koelkast. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

IJs & Co

€ 20,95
zelf ijs maken