Bereiding

  1. Wrijf een dag van tevoren de ganzenbouten rondom goed in met het pekelzout. Leg ze in een bak met ca. 1 l water en zet afgedekt ca. 24 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 100°C / hetelucht: 80°C). Haal de bouten uit het pekelbad en dep ze goed droog. Smelt het ganzen- of eendenvet in een braadpan met deksel en leg de bouten erin. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Kneus de peperkorrels en 8 jeneverbessen. Voeg de knoflook, de peperkorrels, de gekneusde jeneverbessen, het laurierblaadje en de tijm toe aan het vet. Konfijt de bouten afgedekt 3-4 uur in de oven.
  3. Wel de rozijnen in warm water. Maak de rodekool schoon en snijd hem in fijne repen van de stronk. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Was de sinaasappel met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf.
  4. Neem de ganzenbouten uit het vet. Verhit in een braadpan 3 el van het ganzenvet en braad er de bouten aan beide zijden knapperig in.
  5. Verhit de olie in een pan en fruit er het kaneelstokje, de steranijs, 8 jeneverbessen en de kruidnagels in. Voeg de sinaasappelschil toe en fruit kort mee. Voeg de rodekool toe en roerbak hem ca. 5 minuten. Hij mag nog knapperig zijn. Roer de rozijnen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de ganzenbouten met de rodekool.

Per portie: ca. 1017 kcal
35 g eiwit | 88 g vet | 18 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp