Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Gekonfijte tomaat met pijnboompittendressing

Gekonfijte tomaat met pijnboompittendressing

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vel van de tomaten met een scherp mesje in. Dompel de tomaten ca. 20 seconden onder in kokend water en koel ze af in ijswater. Pel het vel van de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Verwijder het zaad en leg de tomaten met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C / gas: stand 1). Pel en snipper de knoflook en verdeel hem over de tomaten. Bedruppel de tomaten met 6 el olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en de poedersuiker. Zet de tomaten ca. 1 uur en 30 minuten in de oven, met de ovendeur op een kier.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Hak de pijnboompitten fijn en meng er de balsamico en 2 el olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Pluk de sla en was hem in ruim koud water. Laat de sla goed uitlekken. Neem de tomaten uit de oven en laat ze even afkoelen. Verdeel de sla en de tomaten over borden en druppel er de pijnboompittendressing overheen. Rasp de pecorino en strooi hem eroverheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)