Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
nationale week zonder vlees

Gele biet met peer en tuinkers

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de bietjes en rasp ze in dunne plakken. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot in de olijfolie. Voeg de basterdsuiker toe en laat karamelliseren. Blus af met de balsamico. Giet het hete mengsel over de bietenplakjes en meng goed. Laat het geheel ca. 1 uur afgedekt intrekken.

  2. Was het bietenblad en laat het goed uitlekken. Was de peren en schaaf ze in dunne plakken. Druppel de notenolie over het bietenblad en de perenplakjes. Bestrooi met zout en peper.

  3. Verdeel de bietenplakjes, de peer en het bietenblad over borden. Strooi er de tuinkers overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)