Gele gazpacho met wodka en basilicum
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel de ui en snijd hem in parten. Pel en snipper de knoflook. Was de gele tomaten. Snijd de korstjes van het brood.
Pureer in de keukenmachine de paprika, de ui, de knoflook, de gele tomaten, de azijn, het witbrood en het komijnpoeder. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tabasco. Zet 1 nacht afgedekt in de koelkast.
Was de komkommer en de romatomaat en snijd beide in blokjes. Was het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes. Breng de gazpacho eventueel nogmaals op smaak met zout, peper, tabasco en azijn. Roer naar smaak de wodka door de gazpacho.
Serveer de gazpacho in kommen en verdeel er de komkommer-en tomatenblokjes over. Garneer met het basilicum en bedruppel met de olijfolie.