Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gele gazpacho met wodka en basilicum

Gele gazpacho met wodka en basilicum

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel de ui en snijd hem in parten. Pel en snipper de knoflook. Was de gele tomaten. Snijd de korstjes van het brood.

  2. Pureer in de keukenmachine de paprika, de ui, de knoflook, de gele tomaten, de azijn, het witbrood en het komijnpoeder. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tabasco. Zet 1 nacht afgedekt in de koelkast.

  3. Was de komkommer en de romatomaat en snijd beide in blokjes. Was het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes. Breng de gazpacho eventueel nogmaals op smaak met zout, peper, tabasco en azijn. Roer naar smaak de wodka door de gazpacho.

  4. Serveer de gazpacho in kommen en verdeel er de komkommer-en tomatenblokjes over. Garneer met het basilicum en bedruppel met de olijfolie.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille Arnhem, Subba

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)