In pittige olie gemarineerde brie & zelfgemaakte sesamcrackers
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
40 minuten wachttijd40 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper een dag van tevoren de knoflook. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de naaldjes van het takje. Meng de knoflook met de rozemarijn, de chilivlokken en de olijfolie. Snijd de brie in blokjes en leg ze in een weckpot. Giet de olie over de brie en schep voorzichtig door elkaar. Laat afgedekt ca. 1 dag marineren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Meng alle ingrediënten voor de crackers met 125 ml water tot een stevig deeg. Laat afgedekt ca. 20 minuten rusten.
Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er nog een vel bakpapier op. Rol met een deegroller plat uit tot ca. ½ cm dik. Schuif het bakpapier met het deeg op een bakplaat. Bak de cracker in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Neem de cracker uit de oven en laat afkoelen. Breek hem in stukken. Serveer de crackers met de gemarineerde brie.