Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Bijgerechten: gemarineerde courgette

Gemarineerde courgette salade

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Was de courgettes en schaaf ze op een mandoline in de lengte in dunne linten. Als je geen mandoline hebt kun je ook een kaasschaaf of dunschiller gebruiken. Meng in een kommetje de sherry-azijn met de honing en breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng de courgette met de marinade in een grote kom. Laat ca. 15 minuten staan om de smaken goed te laten trekken.

  2. 2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Roer de yoghurt los en meng er de harissa, het gerooktepaprikapoeder en de helft van de peterselie doorheen. Leg de courgettelinten naast elkaar op een schaal en druppel er de yoghurtsaus overheen. Bestrooi met de pijnboompitten en de overige peterselie.

Per portie: 146 kcal | 48 g koolhydraten | 26 g eiwit | 22 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)