Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gemarineerde gegrilde halloumi met geroosterde groenten

Gemarineerde gegrilde halloumi met geroosterde groenten

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

De marinade

In een burger, aan een spies en zelfs in loempia’s. Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Hak voor de marinade de kruiden fijn, meng ze in een kommetje met de knoflook en roer de olie en het limoensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de marinade over de plakken halloumi en laat minstens 5 minuten marineren.

  2. Doe de courgette, de paprika’s en de rode ui samen met de knoflook in een ovenschaal. Voeg 2 el olie toe, bestrooi met zout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster de groenten ca. 25 minuten tot ze zacht zijn.

  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril er de gemarineerde halloumi aan beide kanten ca. 2 minuten in tot er mooie grillstrepen ontstaan. Schep de gebakken groenten op een bord en leg de gegrilde halloumi erbij. Garneer met verse munt en serveer er Turks brood bij.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (10 stemmen)