Gemarineerde makreel in pittig-zure dressing met croutons
Gemiddeld
ca. 13 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 13 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwijder zorgvuldig alle graatjes uit de vis met een gratenpincet. Leg de vis met de huidzijde naar beneden in een schaal en bedek met een laag grof zeezout. Laat ca. 30 minuten staan.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de makreelfilets op hoog vuur ca. 1½ minuut op de huidkant. Neem de vis uit de pan; hij moet dus niet helemaal gaar zijn. Zet het vuur laag en fruit de knoflook, de sjalot, de bospeen en de
chilipeper ca. 3 minuten in de olie. Blus af met de sherry en de sherryazijn. Voeg de laurierblaadjes, de peperkorrels, het korianderzaad en de rozijnen toe en breng aan de kook. Laat op matig vuur ca. 10 minuten rustig koken.Neem van het vuur en roer de olijfolie erdoorheen. Laat nog ca. 10 minuten afkoelen en giet het mengsel dan over de vis. Dek af en laat minimaal 12 uur marineren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Snijd voor de croutons het stokbrood in langwerpige plakken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bak in de oven goudbruin en krokant.
Roer het paprikapoeder door de mayonaise. Verdeel de vis met de marinade over een schaal en leg de croutons op de rand. Geef de mayonaise erbij en decoreer het geheel met wat eetbare bloemen.