
Gemarineerde rosbief
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Meng 1 el olie met de knoflook, de mosterd, de honing, het paprikapoeder, de kerrie en het komijnzaad. Wrijf de marinade over het vlees en stop het vlees met alle marinade in een diepvrieszak. Leg het vlees ca. 6 uur in de koelkast.
Neem het vlees uit de koelkast en laat het ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 1 el olie en de boter in een pan en braad het vlees op hoog vuur rondom goudbruin aan. Leg het vlees 30-40 minuten in de oven, tot het veerkrachtig maar niet hard aanvoelt.
Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 10 minuten rusten. Snijd de rosbief in dikke plakken en serveer hem als warm vleesgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappels en salade, of laat de rosbief helemaal afkoelen en snijd hem dun voor op de boterham.