Gemarineerde tomaatjes met dragon en knapperige sesam
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd met een scherp mesje een kruisje in de schil van de tomaatjes. Dompel de tomaatjes 10 seconden onder in kokend water. Schep ze direct in ijswater. Pel voorzichtig de schil van de tomaatjes. Laat drogen op keukenpapier.
Verwarm de olijfolie met de dragon in een pannetje. Leg de tomaatjes voorzichtig in een glazen pot en schenk er de olijfolie met dragon overheen. Sluit de pot en bewaar op een koele plek. Laat de tomaatjes een nacht staan, zodat de smaken er beter intrekken, of serveer ze direct.
Rooster het sesamzaad en de korianderzaadjes in een droge pan goudbruin. Laat kort afkoelen. Stamp het sesamzaad en koriander in een vijzel grof. Meng met wat fleur de sel en geef in een schaaltje bij de tomaatjes.