Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Recepten met vijgen: gemarineerde vijgen met mozzarella en serranoham

Gemarineerde vijgen met mozzarella en serranoham

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de vijgen met de snijkanten naar boven op een schaal. Klop de azijn en de mosterd door elkaar. Klop de olie en de honing er beetje bij beetje doorheen. Breng de dressing op smaak met zout en peper en druppel hem over de vijgen. Laat op kamertemperatuur ca. 20 minuten marineren.

  2. Verdeel de rucola, de mozzarella en de ham over 2 borden. Verdeel er de vijgen met de dressing over en garneer met de basilicumblaadjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlotte Tolhurst Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)