Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gemarineerde zeebaars met chilipeper limoen en koriander

Gemarineerde zeebaars met chilipeper, limoen en koriander

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur en 1 minuten wachttijdca. 2 u. en 1 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de marinade

Voor de vis

Rukmini Iyer: "Dit recept is geïnspireerd op de klassieke Bengaalse 'fish fry', waarbij vis in een lekkere combinatie van knoflook, gember, koriander, chilipeper en limoen wordt gemarineerd voor hij gepaneerd wordt en in flink wat olie wordt gebakken. Ik heb er een ovenversie van gemaakt maar je kunt ook de authentieke versie maken: bak de vis aan beide kanten een paar minuten in wat neutrale olie. Dien op met boterige witte rijst."

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een Nutribullet of kleine blender en hak fijn tot je een dik, groen mengsel hebt. Als je dit met de hand doet, moet je de ui, chilipeper, knoflook, gember en koriander fijnsnijden en dan in de vijzel fijnstampen met de specerijen, het zout en limoensap.

  2. Leg de zeebaarsfilet op de huid op een bakplaat die bekleed is met bakpapier (de vis moet er in een enkele laag op passen). Verdeel de marinade over de vis, dek af en zet de plaat 1-2 uur in de koelkast.

  3. Verwarm 20 minuten voor je gaat koken de oven voor tot 160°C hetelucht of 180°C elektrisch. Verdeel de panko over een bakplaat en roer de olie en een snuf zout erdoor. Zet 10-15 minuten in de oven, tot de kruimels goudbruin zijn.

  4. Druk als je gaat koken de goudkleurige kruimels op de gemarineerde vis en bak ze 15 minuten in de oven, tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezoutvlokken en dien op met de partjes limoen om erover uit te knijpen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

India Express

€ 25,99
cover India Express