Gemarmerde omelet met nam pla
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak eerst de nam pla: doe de rawit, 2 eetlepels vissaus en het limoensap in een kommetje, roer en zet opzij.
Breek voor de omelet de eieren in een kom en voeg ½ eetlepel vissaus en het zout toe. Prik de dooiers met een vork door en meng de eiwitten en dooiers voorzichtig door elkaar tot een gemarmerd mengsel.
Schenk de koolzaadolie in een brede antiaanbakpan met deksel op halfhoog vuur en houd een houten lepel bij de hand. Controleer de temperatuur van de olie door de houten lepel in de pan te dopen; als er bubbeltjes rondom de punt van de lepel ontstaan, dan is de olie heet genoeg
Schenk de eieren in de pan en duw het natte eiermengsel met de klok mee bij elk uur, dus bij 1, 2, 3 uur en zo verder tot je weer bij 12 uur bent, naar het midden van de pan. Doe dat twee keer vrij snel achter elkaar (dat duurt circa 2 minuten) en leg het deksel er nog 30 seconden op om de bovenkant van de omelet te garen.
Snijd de omelet in kwarten en serveer ze op de net gekookte rijst, met de nam pla, wat extra vissaus en Kewpie-mayonaise erbij.
Bij Meera aan tafel
€ 33,99Meera Sodha vertelt over haar recept: “Enkele minuten nadat ik in Bangkok was geland, nam ik een tuktuk veertig minuten de stad uit naar een buurtrestaurantje, Baan Pee Lek geheten, waar ik terstond verliefd werd, niet op een man maar op een omelet. Hij was waar de meeste eieren alleen maar van kunnen dromen: wit met goud gemarmerd en lekker wiebelig in het midden. Het was mijn favoriete maaltijd van die reis. Zo eenvoudig als dit gerecht is, voor mij is het het kloppende hart van mijn kookboek.”