Gemengde salade met knoflookdressing en gebakken vis
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de ciabatta in plakken en bedruppel het brood met 1 el olijfolie. Leg de plakken ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven.
Pluk alle slasoorten grof en was ze in koud water. Laat de sla goed uitlekken. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Verhit 3 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook, maar laat hem niet bruin kleuren. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer het citroensap erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Wrijf de visfilets in met 1 el olijfolie en gril de vis ca. 2 minuten aan beide kanten. Meng de sla met 2 el van de knoflookdressing. Verdeel de sla over borden en verdeel de vis en de ciabatta erover. Bedruppel met de overige knoflookdressing.