Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Generaal Tso’s kip

Generaal Tso’s kip

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de kip

Voor de panade

Voor de saus

Voor de garnering

Bereiding

  1. Meng voor de kip het eiwit met het aardappelzetmeel in een grote kom. Voeg de donkere sojasaus, de rijstwijn en de kip toe en meng alles goed door elkaar.

  2. Meng voor de saus de tomatenpuree met 2-3 el water, het aardappelzetmeel, beide sojasauzen, de rijstazijn, de suiker en de rijstwijn en zet apart. Snijd de pepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en hak de pepers in stukken.

  3. Verhit 1 el olie in een wok en fruit er de gember, de knoflook en de pepers op middelhoog vuur in tot ze zacht beginnen te worden en
    de aroma’s vrijkomen, maar laat ze niet bruin worden. Haal van het vuur.

  4. Meng voor de panade het maismeel met de bloem en wat zout en peper en schep het mengsel in een diep bord. Wentel de kip stuk voor stuk in de panade en leg op een schaal.

  5. Schenk genoeg arachideolie in een diepe, zware pan zodat er een laag van ca. 8 cm ontstaat. Verhit de olie tot 200°C (als je er een stukje kip in laat zakken, moet de olie direct sissen). Laat voorzichtig de helft van de kipstukken in de hete olie glijden en frituur ca. 4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zorg dat de stukken tijdens het frituren niet aan elkaar plakken. Haal de kipstukken met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een dubbele laag keukenpapier. Herhaal met de rest van de kip.

  6. Verhit de wok opnieuw en voeg het sausmengsel toe aan het gembermengsel. Breng aan de kook en laat de saus een beetje inkoken
    zodat hij dikker wordt. Voeg de kip en de helft van de lente-ui toe aan de saus en verwarm alles kort. Garneer met de overige lente-ui en
    het sesamzaad. Lekker met gekookte witte rijst.

Per portie: 430 kcal | 34 g koolhydraten | 30 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Diana Henry Foto’s: Toby Scott Foodstyling: Ellie Jarvis Styling: Luis Peral

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)