Lees verder onder de advertentie
Generaal Tso’s kip
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de kip het eiwit met het aardappelzetmeel in een grote kom. Voeg de donkere sojasaus, de rijstwijn en de kip toe en meng alles goed door elkaar.
Meng voor de saus de tomatenpuree met 2-3 el water, het aardappelzetmeel, beide sojasauzen, de rijstazijn, de suiker en de rijstwijn en zet apart. Snijd de pepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en hak de pepers in stukken.
Verhit 1 el olie in een wok en fruit er de gember, de knoflook en de pepers op middelhoog vuur in tot ze zacht beginnen te worden en
de aroma’s vrijkomen, maar laat ze niet bruin worden. Haal van het vuur.Meng voor de panade het maismeel met de bloem en wat zout en peper en schep het mengsel in een diep bord. Wentel de kip stuk voor stuk in de panade en leg op een schaal.
Schenk genoeg arachideolie in een diepe, zware pan zodat er een laag van ca. 8 cm ontstaat. Verhit de olie tot 200°C (als je er een stukje kip in laat zakken, moet de olie direct sissen). Laat voorzichtig de helft van de kipstukken in de hete olie glijden en frituur ca. 4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zorg dat de stukken tijdens het frituren niet aan elkaar plakken. Haal de kipstukken met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een dubbele laag keukenpapier. Herhaal met de rest van de kip.
Verhit de wok opnieuw en voeg het sausmengsel toe aan het gembermengsel. Breng aan de kook en laat de saus een beetje inkoken
zodat hij dikker wordt. Voeg de kip en de helft van de lente-ui toe aan de saus en verwarm alles kort. Garneer met de overige lente-ui en
het sesamzaad. Lekker met gekookte witte rijst.
Lees verder onder de advertentie